Gènesi

Al principi, Déu creà el cel i la terra. La terra era caòtica i desolada, les tenebres cobrien l’oceà i l’esperit de Déu (que aleshores es manifestava molt sovint) batia les ales sobre l’aigua. Com que amb tot això no en tenia prou, Déu digué: “Que hi hagi llum”. I, òbviament, hi hagué llum. Perquè, esclar, si Déu digués que hi hagi llum i no hi hagués llum, començaríem malament. Tot i que realment, a qui es dirigia Déu quan deia coses com aquesta? Al pare? Al fill? A l’esperit sant? Bé, tampoc cal que ens trenquem la closca amb això, ara. El cas és que Déu separà la llum de les tenebres i anomenà (l’idioma amb què ho va fer encara no està clar del tot) la llum dia, i les tenebres, nit. Tot això ho va fer en un dia, i fou el dia primer (Déu ja coneixia l’existència dels nombres ordinals).

Déu digué: “Que hi hagi un firmament entremig de les aigües, per separar unes aigües de les altres”. I, òbviament, fou així. Déu anomenà el firmament cel. El que no va tenir en compte és que hi haurien unes coses que s’anomenarien núvols, que es dedicarien a tapar-nos els focus de llum que crearia uns dies més tard. Però tampoc vull avançar esdeveniments. Així que en resum, aquell fou el dia segon (que com podem veure, va treballar una mica menys que al primer, però li disculpem, perquè, realment, al primer va fer molta feina).

Déu digué: “Que les aigües de sota el cel s’apleguin en un sol indret i que aparegui el continent” (el que els científics descreguts anomenen Pangea). I fou així (com si no?). Déu anomenà el continent terra, i a les aigües reunides, mars. Després féu créixer tota mena de vegetació: herbes i arbres de tota mena que fan fruit i llavor. Fins i tot va fer plantes verinoses i fruites no comestibles, suposem que per salpebrar una mica l’assumpte, que fins llavors era tot massa bonic. Aquesta creació fou al dia tercer.

Déu digué: “Que hi hagi llums al firmament del cel per separar el dia i la nit, i que des del firmament del cel il·luminin la terra”. I fou així. Déu va fer, doncs, els dos grans focus de llum. El del dia el va fer en forma de gran bola de foc perquè no només irradiés llum, sinó que també ens escalfés agradablement durant la canícula. L’altre gran focus havia d’il·luminar la nit, llàstima que algun imbècil va demostrar que, realment, la lluna no irradiava llum, sinó que reflectia la del sol. Però això és igual. De moment però, Déu veié que estava bé (i això que tota aquesta creació la feia a mà alçada, sense plànols, com aquell qui diu) , i fou el dia quart. 

Déu digué: “Que les aigües produeixin animals que hi nedin i es belluguin, i que els animals voladors s’aixequin enlaire sobre la terra”. I sí, sí, fou així. Déu creà tots els monstres marins (fins i tot les meduses que ens piquen a la platja) i els va dir que fossin fecunds i es multipliquessin (això vol dir que fessin la còpula tot i no estar units en sagrat matrimoni). Llavors volia crear el que serien els animals terrestres, però va veure que se li feia tard (havia trigat massa poblant els mars) i va decidir deixar-ho per l’endemà. Així que d’aquesta manera es va acabar el dia cinquè.

Déu digué: “Fem l’home a la nostra imatge, semblant a nosaltres, i que sotmeti els peixos, els ocells, els animals domèstics (però si ja eren domèstics, com els havia de domesticar?) i els salvatges i totes les cuques que s’arrosseguen per terra”. I Déu va crear l’home, i després va fer el primer transplantament de la història (li va extreure una costella) i creà la dona. Déu veié que estava bé. Així que aquestes van ser les dues últimes creacions del Senyor. I aquest fou el dia sisè.

Com que durant sis dies havia treballat molt, va decidir descansar durant el setè; tot i que potser que se li ha allargat una mica massa, perquè des de llavors encara no s’ha dignat a fer, un altre cop, acte de presència.

1 comment so far

  1. Albert on

    Si et serveix de consol, Ell en persona no vindrà, però el seu ambaixador ens visitarà diumenge…


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: